文章目錄

原题链接http://projecteuler.net/problem=41
Pandigital prime
We shall say that an n-digit number is pandigital if it makes use of all the digits 1 to n exactly once. For example, 2143 is a 4-digit pandigital and is also prime.
What is the largest n-digit pandigital prime that exists?

全位素数
我们称一个数是n位的全位数当这个数包含1到n正好一次,例如2143是一个四位的全位数,同时它也是一个素数。
求最大的n位全位素数

解法:
还是暴力,从最大的9位素数开始往更小的素数找。方法太笨了,所以速度很慢。的确是太慢了,所以一定有更好的解决方法。经过观察,是不存在8位和9位的全位数是素数的情况,至于为什么,自己观察。

文章目錄